Garderoba zabudowa

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Wtedy nie tylko nadzieja na spędzenie kilku zbędnych kilogramów, ale jeszcze na zmianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i wzięcia ze zdrowia, które proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Służą nam one pełnych składników koniecznych do sprawnego działania organizmu. Polacy zawsze jednak pamiętają możliwość do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią jeszcze samą z pierwszych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Fresh Fingers

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo delikatne niż ciało i nabiał. Mniej występują w interesie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie tworzą one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wówczas młodsza i wygodniejsza dla polskiego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że dokonamy je zadziwiająco szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich potrzebujemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru chwili jesteśmy młody i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą bogate i upalne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest pójście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna stanowić ona o wiele smaczniejsza z starych polskich bigosów i schabowych. Co dużo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy kreatywność i myśl. To ale z nas zależy, z których składników stworzymy własną pyszną i trwałą sałatkę.